Відкритий незалежний об`єднаний інформаційний центр `Президентська доба 2004` – спільна ініціатива Громадської коаліції `Новий вибір-2004`, медіа-центру `Кандидат`, порталу `Громадський простір`, програми IATP-IREX за підтримки Міжнародного фонду „Відродження` – працював в інформаційній агенції УНІАН 31 жовтня о 14.00 та працював до 13.00 1 листопада 2004 р.

Протягом його роботи прес-центр відвідало близько 400 журналістів.

У брифінгах інформаційного центру взяли участь кандидати на посаду Президента та представники виборчих штабів кандидатів Ю.Тимошенко, С.Гавриш, Й.Вінський, Б.Тарасюк, Ю.Костенко, І.Плющ, Н.Вітренко, В.Волга, С.Комісаренко, І.Душин, А.Чорновіл, політологи О.Гарань, К.Бондаренко, В.Фесенко, А.Окара, В.Карасьов, В.Полохало, Я.Павловський, В.Бала, представники громадських моніторингових організацій та ініціатив О.Чекмишев, В.Іванов, С.Таран, Ю.Тищенко, І.Підлуська, М.Свистович, Є.Золотарьов, Н.Лігачова, письменники О.Забужко, Л.Подерв’янський, В.Цибулько, Ю.Луканов.

О 20.00 та 23.30 у інформаційному центрі відбулися презентації попередніх та остаточних даних результатів опитування громадської думки на виході з виборчих дільниць (exit poll), організованого Консорціумом з 5 оргазацій. У презентації взяли участь Фонд `Демократичні Ініціативи (І.Кучерів), Центр `СОЦИС` (М.Чурилов), Київський Міжнародний Інститут Соціології (В.Паніотто, В.Хмелько), Центр `Соціальний моніторинг` (О.Балакірєва), Центр Разумкова (А.Биченко).

О 10.00 1 листопада у інформаційному центрі було оприлюднено результати паралельного підрахунку голосів, проведеного Комітетом Виборців України.

До структури інформаційного центру входила `гаряча лінія новин`, яку формували повідомлення громадських моніторингових організацій, регіональних представників Комітету виборців України, кореспондентів УНІАН, медіа-центру `Кандидат`, Громадського радіо, що виходили українською, російською та англійською мовами.

Вперше в Україні було організовано Інтернет-відеоконференції з регіонами (Львів, Севастополь, Cуми, Миколаїв, Хмельницький, Вінниця, Чернігів, Полтава, Житомир) з висвітленням `гарячих` новин дня голосування. За статистикою Bigmir.net, кількість унікальних відвідувачів конференції становила 15705 унікальних відвідувачів, кількість хітів (перегляд сторінок) – 97027.

Було також проведено прямі телефонні включення за участю кореспондентів газети `Точка зору` із виборчих дільниць за кордоном (Мюнхен, Нью-Йорк) з інформацією про хід та зафіксовані порушення під час голосування.

Під час роботи інформаційного центру працювала цілодобова `гаряча лінія` правової допомоги журналістам та виборцям, а також цілодобовий мобільний багатоканальний телефон та факс.

Робота інформаційного центру уможливила донесення до ЗМІ, української та міжнародної спільноти інформації щодо діяльності громадських моніторингових організацій у сфері забезпечення вільних і чесних виборів в Україні.

Акція `Президентська доба – 2004` визнана найдовшою прес-конференцією в історії України та внесена до `Книги рекордів України`.