Моніторинг за виборами президента України здійснюють біля чотирьох тисяч міжнародних спостерігачів.
Як повідомили в ЦВК України, серед спостерігачів представники Світового конгресу українців, Українського конгресового комітету Америки, Міжнародного республіканського інституту, Національного демократичного інституту, Українсько-польського форуму, Інституту країн Східної Європи і СНД, Парламентського Зібрання Союзу Білорусії і Росії, Фонду Конрада Аденауера.

Крім того, зареєстровані спостерігачі від міжнародних організацій `Amerіcan Center For Democracy`, `Consent Іnternacіonal`, `CІ-EMO`, Союзу комсомольських організацій ВЛКСМ.

Разом з тим, моніторинг виборів здійснюють близько 600 спостерігачів від держав СНД. У місію спостерігачів входять представники Міжпарламентської Асамблеї СНД, прикордонних регіонів Росії, Бєларусі і Молдови, центральних виборчих комісій країн Співдружності.

Також для спостереження виборів в Україну прибула делегація Парламентської Асамблеї Ради Європи в складі 40 чоловік на чолі з Доріс Христодулидес. Спостереження за виборами представники ПАРЄ будуть здійснювати в співробітництві з парламентськими асамблеями ОБСЄ і НАТО, Європейським парламентом і Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ. У день голосування члени делегації спостерігають за ходом голосування в столиці і регіонах країни.

Крім того, участь у спостереженні за ходом президентських виборів бере делегація Європарламенту, яку очолює голова Комісії франко-української дружби Національної Асамблеї Франції Тьєрі Маріані.

Джерело: ЦВК